donderdag 6 mei 2010

Persbericht SP.a Rood: Erik De Bruyn en Rudi Kennes in de Kamer, Peter Mertens in de Senaat!

Erik De Bruyn en Rudi Kennes in de Kamer, Peter Mertens in de Senaat!
Voor linkse frontvorming tegen het nationalisme, de antipolitiek en de ondermijning van onze welvaart

Terwijl in Europa een nieuwe financiƫle storm opkomt, verzinkt Belgiƫ in een communautair moeras. Terwijl nationalisten een nieuwe aflevering van de stammenoorlog ten uitvoer brengen, ondermijnt de sociale crisis verder het welzijn en de bestaanszekerheid van honderdduizenden mensen. Terwijl alle aandacht wordt gevestigd op BHV, worden zeer ingrijpende besparingsmaatregelen op lonen, pensioenen en sociale uitgaven voorbereid.

SP.a Rood (de linkervleugel van de SP.a) acht het hoogdringend dat alle linkse, progressieve en socialistische krachten worden gebundeld bij de komende verkiezingen. SP.a Rood verheugt zich erover dat dit ook het standpunt is van het federaal ABVV. Samen met Rudy de Leeuw zeggen wij: “We zullen elkaar hard nodig hebben de komende weken en maanden: vakbond, partij en mutualiteit, maar ook alle linkse, rode, progressieve en groene krachten in dit land. We moeten front vormen voor waardig werk, waardig loon, waardig pensioen voor iedereen. De sp.a moet de motor van dit front zijn” .

Vandaag kan er een eerste stap worden gezet door de opname van rode kandidaten en 'verruimingskandidaten' op de SP.a lijsten. Concreet stellen wij voor Erik De Bruyn of Rudi Kennes een verkiesbare plek te geven voor de Kamer in Antwerpen en Peter Mertens (PVDA) voor de Senaat.

Enkel een links front is in staat het nationalisme en de anti-politiek van antwoord te dienen. Enkel een links front is in staat verzet te bieden tegen het casinokapitalisme dat onze welvaart bedreigt.

Voor meer informatie : Erik De Bruyn 0475/ 65 40 73

Geen opmerkingen:

Een reactie posten